Zorg op de Taemhoeve

In het kader van onze samenwerkingsovereenkomst met dienstencentrum Ter Engelen uit Maaseik komen wekelijks 32 personen met een beperking in groepjes van acht voor één dag naar onze boerderij. Met eenvoudige, dagelijkse karweitjes proberen we een waardevolle dagbesteding aan te bieden. Ieder neemt hierin zijn eigen verantwoordelijkheid en levert zijn eigen bijdrage volgens zijn eigen mogelijkheden en eigen tempo.

Het verzorgen en knuffelen van de hond, schapen, geiten, pony, ezels, enz. geeft een warm en nuttig gevoel. Dieren accepteren je namelijk onvoorwaardelijk zoals je bent. Groenten kweken in de moestuin, deze klaarstomen tot een lekker en vooral gezond middagmaal en dit samen opeten leidt tot een succeservaring en waardering van de anderen. Even niets doen en onder onze berkenboom genieten van de rust en de ruimte of een fikse wandeling in het open veld, doet deugd en geeft energie voor de volgende activiteit. Na een gezellige koffiepauze en een laatste taakje (bv maïs pellen, malen,…) gaat iedereen moe maar met een voldaan gevoel naar huis.

Steeds zijn we op zoek naar andere, nieuwe bezigheden om het dagprogramma aan te vullen en het welbevinden van de gasten te vergroten. Door vorming en bijscholing trachten we de zorg op maat optimaal uit te bouwen.

Gelukkige mensen op onze boerderij, geeft ons elke dag weer voldoening en positieve energie.

-Linda-

  • Zorg van de Taemhoeve

Kwaliteitslabels

Biologisch natuurlijk!Bioforum vlaanderenVan eigen erf

Adres

  • Taemweg 26, 3680 Neeroeteren
  • Telefoon:+32 (0)89-86 46 49
  • GSM:+32 (0)497-697 464
  • Email: info@taemhoeve.be

Over ons

Al in 1923 kwamen de overgrootouders van Jos naar deze typisch kempische boerderij, gelegen te Voorschoven (Neeroeteren)... Lees verder...