Over ons en onze boerderij

Al in 1923 kwamen de overgrootouders van Jos naar deze typisch kempische boerderij, gelegen te Voorschoven (Neeroeteren) langs de Zuid-Willemsvaart op de overgang van de maasvallei naar het kempisch plateau. Na twee generatiewisselingen kozen Jos en Linda, elkaar tegengekomen tijdens hun studententijd, in 1992 ervoor om dit boerenbedrijf verder te zetten, aanvankelijk in bijberoep en vanaf 1997 in hoofdberoep nadat Jos zijn boeiende job als landbouwingenieur bij tuinbouw-installatiebedrijf Mereg NV had opgezegd. Kaat, Lien en Simon zagen het wel zitten om mama en papa steeds in de buurt te hebben !

Over een periode van een tiental jaren werden stallen en schuren afgebroken, bijgebouwd of aangepast, kortom een hele metamorfose die met een aanzienlijke investering gepaard ging maar waarbij het gemengde karakter, akkerbouw - veeteelt behouden bleef.

Een bewustwordingsproces, gevoed door de kennismaking met de humane homeopathie, het steeds vaker voorkomen van crisissen en de inspirerende contacten met bio-boeren leidde in 2000 tot de omschakeling naar de biologische productiemethode. Voortaan werd er zowel met de kippen als op de akkers op een ecologische, duurzame manier gewerkt.

Linda, van opleiding licentiate in de bewegingsleer en therapeute in de psychomotoriek, groeide op in een landbouwersgezin te St-Truiden en kreeg de affeniteit met het buitenleven van huis uit mee. Deze combinatie kreeg vorm in 2008 door een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met dienstencentrum OLV Ter Engelen uit Maaseik en zo kreeg onze boerderij, inmiddels herdoopt in “De Taemhoeve”, een nieuwe dimensie.

  • Familiefoto De Taemhoeve
  • Jos en Linda met de kippen van de Taemhoeve
  • Over de Taemhoeve

Kwaliteitslabels

Biologisch natuurlijk!Bioforum vlaanderenVan eigen erf

Adres

  • Taemweg 26, 3680 Neeroeteren
  • Telefoon:+32 (0)89-86 46 49
  • GSM:+32 (0)497-697 464
  • Email: info@taemhoeve.be

Over ons

Al in 1923 kwamen de overgrootouders van Jos naar deze typisch kempische boerderij, gelegen te Voorschoven (Neeroeteren)... Lees verder...